Kursupplägg

Under kursen kommer ni att få individuell handledning då jag endast tar emot fyra kursdeltagare per gång. Alla får tillgång till en egen drejskiva.

Jag erbjuder fri tillgång till vit stengodslera så ni inte behöver känna stress över materialtillgång. Bränning och glasering ingår för 5 verk (objekt) därefter 150kr per glaserat objekt. (Skröjbränning fritt)

I denna kurs har vi fokus på att dreja. Ringling, kavling eller tumning erbjuds ej pga platsbrist.

Eftersom vi är så pass få elever åt gången kan personer med olika förkunskaper gå i samma grupp utan problem. Kan du redan dreja och vill utvecklas går det bra att dreja fritt och fråga mig om just det du behöver handledning inom.

Är du nybörjare kan du följa nedanstående upplägg. Tillfälle fem är samma för alla oavsett nivå.

Tillfälle ett
Vi lägger stort fokus på grunderna, dvs lerans egenskaper, knådning och centrering. Ni får också självklart börja dreja.

Tillfälle två
Vi fokuserar på att dreja ”vulkaner” och cylindrar vilket är grunden till dom flesta drejade föremål. För er som känner er redo tar vi det vidare till tex en skål.

Tillfälle tre
Vi lär oss att beskicka dom cylindrar eller skålar som vi skapat under dag ett och två samt drejar fler för er som vill.

Tillfälle fyra
Beskickning samt drejning av mindre objekt om tid finnes. Dessa beskickar jag åt er.

Tillfälle fem
Glasyr. Inga nya verk skapas vid detta tillfälle. 💙🤎💜

Kaffe/The, Frukt/kakor, samt förkläden och tofflor finns på plats. 

Kursens kostnad: 4900kr per person.

Bokning och anmälan

Anmäl vilken kurs du vill gå i bokningsformuläret. Därefter bekräftar jag i svar om det finns platser kvar eller ej. När du sen betalat för kursen är platsen din.

Full ångerrätt gäller i 14 dagar från betaldatumet enligt ångerrätslagen. Om du dock avbokar mindre än 10 dagar innan kursstart dras en avbokningsavgift på 500kr.

Om kursen ställs in av oss får du alla pengar tillbaka.

Hoppas vi ses!
Mvh, Josefin Carne